Checklist înainte de a începe tratamentul ortodontic
6 pași simpli pentru un zâmbet perfect

Stimate cititor, mă bucur că ai luat o astfel de decizie – să îndrepți dinții și să obții un zâmbet frumos aliniat, fie cu alignerele OLA sau brackets.

Tratamentele pre-ortodontice sunt proceduri stomatologice, pe care pacienții trebuie să le facă, înainte de a purta brackets sau aligners. Odată ce ați fost la consultație, specialistul în ortodonție, vă comunică lista de proceduri necesare.

Mai jos găsești o listă cu acțiuni concrete, pe care trebuie să le faci, înainte de a începe tratamentul.

Pentru a îndrepta dinții, medicul ortodont are nevoie de o dantură sănătoasă. Da, nu este ușor să iei o decizie cu privire la începerea unui tratament ortodontic. Este nevoie de timp și trebuie încredințat unui expert care vă poate coordona de la început până la sfârșit.

Vezi cele mai importante lucruri de făcut, înainte de a fixa aparatul dentar. Aceste sfaturi te vor ajuta să te simți pregătit și să te asiguri că obții cel mai bun rezultat pentru tine și zâmbetul tău. Nu uita să adresezi medicului ortodont întrebările necesare, deoarece sunt experți în arta și știința îndreptării dinților și vor putea răspunde la orice întrebare.

Efectuează procedura de igienizare dentară profesională și detartraj la cabinetul stomatologic

Fiecare dinte este curățat de toate tipurile de depuneri. Această procedură crește gradul de aderență al fiecărui bracket pe suprafața dintelui.
Piatra și placa bacteriană sunt îndepărtate de pe smalțul dinților, precum și din buzunarele subgingivale. 
După fixarea aparatului ortodontic ales (aligners sau brackets), este necesar să se efectueze periodic igienizarea profesională. Intervalul minim de timp dintre astfel de proceduri este de 6 luni, dar uneori se recomandă să le faceți o dată la 3 luni.

Fă o radiografie panoramică

Prima etapă a oricărui tratament este un diagnostic amănunțit al stării sistemului maxilo-facial și o radiografie panoramică. La o examinare cu raze X, medicul verifică starea dinților, prezența formațiunilor carioase ascunse, inflamația sau alte probleme. Această procedură este indispensabilă pentru identificarea proceselor patologice ascunse, localizate în rădăcina dintelui, sub gingie sau în țesutul maxilarului.

Tratează cariile dentare

Orice pacient care se gândește serios la îngrijirea sănătății dinților, nu trebuie să sară peste o astfel de etapă. Înainte de a începe tratamentul ortodontic, este important să tratezi cariile dentare. Fixarea aparatului dentar în Centrul Stomatologic Dentus•Dentino se efectuează numai după ce medicul bifează în fișa pacientului că toți dinții sunt sănătoși.

Extragerea dinților de minte

În cazul în care există înghesuire dentară pe arcadă, medicul ortodont indică extracția molarilor de minte, înainte de fixarea aparatului dentar. Sunt și cazuri, când dinții de minte (sănătoși și corect poziționați) nu se vor supune extracției. Medicul ortodont te va ghida, bazându-se pe radiografia dentară și alte examinări.

Alege tipul de aparat dentar ortodontic: brackets sau aligners

Totul depinde de situație și de complexitatea anomaliei dentare. Tehnologiile se extind, se îmbunătățesc, sistemele ortodontice devin din ce în ce mai invizibile și mai confortabile. Ambele tehnologii (brackets și aligners) fac față în mod eficient aproape oricărei anomalii. Luați în calcul recomandarea medicului ortodont!

Documentează-te și află ce stil de viață și obiceiuri trebuie să adopți, după fixarea aparatului ortodontic

În baza alegerii tale: aligners sau brackets, va fi necesar să te acomodezi cu anumite schimbări, privind regimul alimentar și regulile de îngrijire. Dacă alegi brackets, va trebui să renunți la o anumită categorie de alimente și să vizitezi lunar medicul. Dacă alegerea cade pe alignere, atunci stilul tău de viață nu va suporta mari schimbări (vei putea mânca orice, vei vizita medicul o dată la 3-4 luni).

Aceștia sunt pașii de bază, înainte de începe tratamentul de îndreptare a dinților. E un proces ce implică responsabilitate și atenție din partea ta. Nu este dificil, important e să coordonezi cu medicul ortodont orice etapă.
Fiecare caz este individual și, în funcție de patologie, poate fi necesar nu doar consultația medicului ortodont, ci și a unui chirurg, implantolog, etc.
Centrul Stomatologic Dentus•Dentino oferă un spectru complex de servicii stomatologice și specialiști calificați la nivel internațional, respectiv diagnosticarea și pregătirea unui plan de tratament nu va dura mult timp.
Te așteptăm cu drag la o consultație gratuită cu medicul ortodont. Sună și fixează data exactă la numărul +373 67 106 070.

Începe călătoria către un zâmbet impecabil, cu Dentus•Dentino!

Prev Nu fă aceste lucruri, atunci când porți alignere <br>5 sfaturi de îngrijire a capelor
Next Îndreptarea dinților după 30 ani - târziu sau nu?<br>Află adevărul în acest articol

Comments are closed.