Îndreptarea dinților după 30 ani – târziu sau nu?
Află adevărul în acest articol

Știați că? Jumătate dintre moldoveni recunosc că ar zâmbi mai mult dacă ar avea un zâmbet estetic și frumos.

Zâmbetul tău este o modalitate de a te exprima. Dacă ești îngrijorat de felul în care arată dinții t ăi, trebuie să repari situația. Dinții strâmbi scad nivelul de încredere și afectează sănătatea dentară. Un zâmbet frumos aliniat îți permite să exteriorizezi toate emoțiile.

Vrei o schimbare și ai 30+, dar nu ești sigur dacă tratamentul ortodontic va aduce rezultate?
Adevărul e că dinții se îndreaptă la orice vârstă! Da, da – ai citit corect. La Dentus•Dentino pacienții au aliniat dinții și la 40, 50, 60, chiar și 70 de ani!

Dinții strâmbi reprezintă o anomalie dentară. Odată cu vârsta, duce la următoarele probleme:

• probleme de masticație
• tulburări de vorbire
• carii interdentare (periuța clasică nu pătrunde în locurile greu accesibile)
• gingivită, parodontită
• disproporție între mărimea maxilarului și a mandibulei


Cele mai frecvente anomalii dentare

Dinți înghesuiți

Mușcătură adâncă

Mușcătură deschisă

Spațiu între dinți

Mușcătură inversă

Un dinte în față sau în spate

Te regăsești în una din aceste exemple? Să știi că anomaliile dentare sunt tratate de medicul ortodont. Experiența de muncă și calificările specialiștilor, aparatele ultramoderne și propriul laborator dentar – sunt 3 elemente către un zâmbet impecabil, aliniat și sănătos! 
Așadar, tratamentul ortodontic depinde de tipul și severitatea procesului patologic.

Metode de îndreptare a dinților

De la aparate dentare tradiționale până la alignere, Dentus•Dentino oferă o gamă largă de metode de aliniere a dinților, planuri de tratament pentru toate vârstele. Împreună cu medicul specialist alegeți tratamentul ortodontic, care se potrivește cel mai bine cazului Dvs și stilului de viață. Depunem suflet și pasiune în tot ceea ce facem și ne mândrim cu echipa noastră de stomatologi. Cunoaște o parte din medici, pe acest link.

Brackets – reprezintă metoda clasică și eficientă de îndreptare a dinților.
Tratează orice anomalie dentară (de la o simplă înghesuire, diastemă, până la anomalii dentare complexe).
Aceștia sunt de mai multe tipuri, fiind adaptați diferitor stiluri de viață. Dacă preferi un aspect discret, poți opta pentru brackets de safir sau ceramică. Dacă adori accesoriile, atunci brackets metalici sunt cea mai bună opțiune. Vezi aici toate tipurile de brackets disponibile în centrul nostru stomatologic

Rezultate după îndreptarea dinților cu brackets: 

• Dinți perfect aliniați
• Mușcătură corectă
• Zâmbet uniform și frumos
• Armonizarea trăsăturilor faciale
• Îmbunătățirea funcției masticatorii
• Practicarea unei igiene orale corecte
• Îmbunătățirea pronunției

OLA – sistem inovativ de îndreptare a dinților cu alignere, fondat de Dr. Sachin Sachdev, în Moldova. Pacienții au parte de un tratament confortabil, estetic, fără restricții alimentare și cu vizite rare la medicul ortodont – 1 dată la 3-4 luni.
Tot mai mulți pacienți optează pentru acest tip de aliniere dentară. Motivul acestei tendințe constă în dezvoltarea stomatologiei, creșterea eficienței și versatilității sistemelor ortodontice și, în sfârșit, creșterea nevoilor pacienților, pentru care este foarte important să arate atractiv, estetic și să se simtă încrezuți oriunde s-ar afla – conferință, ședințe întâlnire de business, vacanță, deplasări, evenimente, interacțiuni cu persoane importante.

Invisalign – primul sistem din lume,  confecționat în SUA mai mult de 20 ani în urmă, care îndreaptă dinții fără brackets. Cu Invisalign dinții se îndreaptă prin intermediul unor cape invizibile, confecționate printr-o programă digitală 3D. La nivel mondial, 14 milioane de oameni au ales tratamentul de îndreptare a dinților cu Invisalign. Alege și tu Invisalign în Moldova!

Despre tehnologie, alignerele OLA și Invisalign

Cum obțin cu ajutorul alignerelor rezultate atât de impresionante?
În primul rând, capele sunt fabricate dintr-un material medical special – plastic biopolimer durabil, flexibil. Datorită acestei combinații de proprietăți, prindeți 4 iepuri deodată:
1. Aligners exercită o presiune asupra dintelui, astfel încât acesta să se miște în poziția corectă
2. Nu provoacă niciun disconfort sau durere
3. Datorită transparenței alignerelor, nimeni nu va ști că le porți, estetica fiind punctul forte
4. Mănânci orice dorești, fără restricții alimentare

Pacienta Buga Elena, care are peste 60 ani, a îndreptat dinții cu OLA și a soluționat problema de bază: diastema (spațiul care se formează între dinții frontali superiori). Vezi schimbarea în imaginea de mai jos. Tratamentul a durat 1 an și 6 luni.

Vrei să afli ce tip de tratament ortodontic ți se potrivește? Treci acest test online!

Niciodată nu e prea târziu pentru a îndrepta dinții. În același timp, trebuie să înțelegem că aceasta nu este doar o problemă legată de aspectul estetic, ci și de sănătatea dentară/generală.
Cel mai important e să acționezi, iar noi, cei de la Centrul Stomatologic Dentus•Dentino te vom ajuta!