Centrul stomatologic Dentus•Dentino este promotorul celor mai inovative și moderne tehnologii în ortodonție

Cum alegi tipul de brackets potrivit?

→ După recomandarea ortodontului
→ Estetic (vizibil/invizibil)
→ Preț
→ Intervalul dintre vizitele la medicul ortodont

Tipuri de brackets

Brackets metalici

Brackets din metal sunt potriviți pentru orice tip de anomalie dentară.
Fiind realizat din metal, este un aparat foarte rezistent și eficient.
Pentru copii și adulți există opțiunea de a ,,colora” aparatul, cu ajutorul
elasticelor de diferite culori.

Brackets ceramică

Datorită culorii albe și crem al brackeților, aparatul dentar din ceramică este practic invizibil. Reprezintă soluția optimă, dacă iți dorești un aparat dentar estetic. Lucrează la fel de bine ca și brackets din metal.

Brackets safir

Tratamentul cu brackets din safir oferă o soluție optimă pentru pacienții cu cerințe estetice deosebite. Caracteristicile individuale ale brackeților, conferă rezultate de precizie. Fiecare bracket de safir este obținut dintr-un cristal de ceramică pură, fiind unul dintre cele mai rezistente materiale, situat pe a doua poziție după diamant.

Brackets Pitts21

Primul și unicul sistem autoligaturabil, cu control 3D al mișcărilor dentare, elaborat de doctorul Thomas Pitts, din SUA. Este o tehnologie revoluționară. Reprezintă combinația perfectă între estetică și eficiență. Colțurile brackeților sunt netede și rotunjite, pentru a oferi maxim confort pacientului. Cu o durată mai scurtă de tratament, vizite mai rare la cabinetul ortodontic și confort pe parcursul tratamentului – obții o dantură frumos aliniată.

Plăcuțe pentru copii

Plăcuțe pentru
copii

Plăcuța ortodontică este un aparat mobilizabil, confecționat din acrilat special. Funcția de bază a aparatelor este de a ghida creșterea corectă a oaselor maxilare, a dinților, astfel încât să fie prevenită orice anomalie dentară. Este indicată copiilor, începând cu vârsta de 6 ani. Ele pot fi de diferite forme, culori și sunt purtate de la 12 până la 24 ore pe zi. Tratamentul cu aceste plăcuțe este comod și fără durere. Copiii se acomodează din primele zile.

Brackets linguali

Brackets linguali se aplică în spatele dinților. Sunt 100% invizibili, astfel doar tu sții că porți un aparat dentar. Se confecționează individual pentru fiecare pacient. Dacă optezi pentru un tratament estetic, atunci brackets linguali sunt opțiunea potrivită.

Brackets autoligaturabili

Brackets
autoligaturabili

Brackets autoligaturabili ( Damon Q, Damon Clear, Venus) sunt potriviți pentru cazurile, care necesită extracții dentare. Vizitele la medicul ortodont sunt mai rare. Mecanismul special, modifică treptat și comod poziția dinților. Este soluția optimă pentru pacienții care se află peste hotare.

Ce trebuie să mai știu?

1. Medicul ghidează alegerea ta: care va fi cel mai potrivit aparat dentar (timp, eficiență, stil de viață) pentru problema ta.

2. Tipul aparatului dentar se alege în ziua fixării, excepție fac brackets linguali și alignerele Invisalign/OLA, care se vor fixa peste 2-3 săptămâni din ziua consultației și care urmează să se elaboreze individual pentru tine.

3. Procedura de fixare a brackeților durează 40 minute.

4. Brackets nu afectează smalțul dentar.

5. Tratamentul ortodontic nu are limită de vârstă, respectiv poți îndrepta dinții și la 70.

6. Tratamentul ortodontic este confortabil și fără durere.

7. Avem grijă de zâmbetul tău, prin urmare iți garantăm o dantură perfect aliniată.

Recenziile pacienților noștri

Fără brackets