fatete

Ce sunt fațetele dentare?

ZÂMBETUL ESTE STILUL TĂU DE VIAȚĂ

Fațetele dentare, numite și veneers reprezintă soluția protetică optimă, ce restabilește din punct de vedere estetic și funcțional dantura și, fiind plăcuțe subțiri, acoperă doar partea frontală a dintelui. Contribuie direct la refacerea zâmbetului.
Sunt fabricate din ceramică. Tratează o serie de probleme estetice (dinți ciobiți, sparți, fisurați, decolorați, neuniformi) și în același timp restabilește partea funcțională a dintelui.
Unii pacienți au nevoie doar de o fațetă, pe când alții optează pentru estetică și fixează între 6 și 8 fațete pe dinții frontali, arcada de sus.

Beneficiile fațetelor

Soluție estetică rapidă

Procedură minim invazivă

Prevenirea pierderii smalțului

Perfect compatibile cu dinții și gingiile

Nu se decolorează și nu se pătează

Durabile în timp

5 motive să alegi fațetele dentare

1

Acoperă o gamă largă de imperfecțiuni

2

Crește încrederea în sine

3

Schimbă radical forma dinților

4

Oferă nuanța de alb la care ai visat

5

Rezultat perfect într-un timp foarte scurt

Etapele tratamentului cu fațete

1

Se realizează o radiografie panoramică și o tomografie computerizată a cavității bucale. Această procedură, permite medicului să înțeleagă mai bine caracteristicile anatomice ale pacientului - trăsăturile dinților și maxilarelor, pentru a utiliza aceste informații la fabricarea fațetelor.

2

Consultația cu medicul protezist. Specialistul analizează situația pacientului și efectuează un plan de tratament.

3

Scanarea intraorală permite captarea şi redarea computerizată a amprentei digitale a dinţilor în formatul 3D. Medicul dentist creează o copie digitală a maxilarului pacientului, evaluează caracteristicile anatomice ale dinților și trimite rezultatul pentru prelucrare.

4

Tehnologia digitală modernă Digital Smile Design proiectează zâmbetul pacientului înainte de a începe tratamentul cu fațete. La această etapă are loc selectarea culorii și formei dinților. După aprobarea machetei digitale, se va crea o machetă fizică, ce va fi testată estetic în gura pacientului. Macheta permite o vizualizare a integrării fațetelor pe gingii, dinți. Imagistica și proiectarea digitală ajută pacienții să vizualizeze rezultatul final dorit, înainte de începerea tratamentului în sine, ceea ce sporește previzibilitatea tratamentului.

5

Crearea fațetelor temporare - medicul dentist fixează pe dinții pacientului un analog al fațetelor permanente realizate de un tehnician. Datorită acestei etape, pacientul vede din timp cum vor arăta fațetele dentare și de asemenea, ce corecții sunt necesare.

6

Crearea fațetelor permanente - tehnicianul realizează fațetele după schița selectată, iar medicul dentist fixează fațetele cu un material adeziv, care protejează smalțul dinților.

Pentru a vă bucura mulți ani la rând de un zâmbet impecabil, este recomandat să practicați o igienă orală corectă . Asigurați-vă că folosiți o periuță cu peri moi, ață dentară și un irigator bucal. Acest lucru nu numai că va prelungi durata de viață a fațetelor, ci va menține și dantura sănătoasă.

Nu uitați de vizitele regulate la cabinetul stomatologic, efectuate o dată la 6 luni. Gingiile și dinții dumneavoastră vor rămâne sănătoși, iar fațetele - vor avea o durată mai mare de viață.

În cadrul Centrului Stomatologic Dentus•Dentino, activează medici profesioniști,
cu calificare internațională, cărora le poți încredința zâmbetul tău!

Recenziile pacienților noștri