6 mituri despre alignere
Nu crede niciodată în ele

Zâmbet frumos și perfect – visul fiecăruia dintre noi. Unii sunt norocoși și se nasc cu zâmbet frumos, alții trebuie să urmeze anumite proceduri stomatologice, precum tratamentul ortodontic.

La sigur ai căutat pe internet informații despre alignere, iar unele lucruri contradictorii ți-au trezit dubii și incertitudine. În acest articol vom dezminți 6 mituri despre alignerele transparente și vom spune ADEVĂRUL.

01

Aligners nu tratează probleme ortodontice complexe

Adevărul. Pacienții întreabă ce este mai eficient - aligners sau brackets? Fiecare dintre aceste 2 metode este capabilă să facă față 100% cu succes sarcinii și să corecteze problemele de mușcătură. Esența tratamentului lor este similară, iar diferența dintre brackets și aligners constă în problemele de confort și estetică în timpul purtării. Pentru a decide ce aparat dentar este potrivit în situația ta, îți recomandăm să programezi o consultație gratuită la unul din medicii noștri, specializați în ortodonție.

02

Alignerele nu sunt la fel de eficiente ca brackets

Adevărul. Majoritatea cred că doar brackets sunt eficienți pentru corectarea anomaliilor dentare complexe, iar aligners doar pentru probleme ușoare, cum ar fi un dinte poziționat incorect. Odată cu inovațiile tehnologice, tratamentul cu aliniere a progresat considerabil. În prezent, aligners OLA/Invisalign funcționează la fel de eficient ca brackets. Cu sistemul OLA, dinții se îndreaptă prin intermediul unor cape invizibile, numerotate, confecționate printr-o programă digitală 3D. Înainte de a începe tratamentul, se face o simulare a zâmbetului final, cu ajutorul unui software digital Digital Smile Design (se face o simulare a zâmbetului, prin intermediul căreia, ai posibilitatea să vezi cum va arăta zâmbetul tău după tratamentul ortodontic cu aligners).

03

Aligners sunt cu adevărat scumpe

Adevărul. Când vine vorba de tratamentul ortodontic, e necesar să investești timp, răbdare, implicare, responsabilitate și finanțe. Din păcate, acesta este un mit care descurajează majoritatea oamenilor să opteze pentru tratamentul ortodontic cu aligners. Ei bine, adevărul este că nu sunt atât de scumpe pe cât ai crede. Prețul mediu al tratamentului cu aligners este comparabil cu prețul tratamentului cu brackets. În unele cazuri, alignerele sunt la același preț cu brackets sau chiar și mai ieftine.

04

Alignerele au gust și miros urât

Adevărul. Alignerele nu au miros sau gust. Sunt confecționate dintr-un material de plastic medicinal. Cu toate acestea, dacă nu ai grijă corespunzător de cape, nu le igienizezi regulat și nu menții o bună igienă a cavității bucale, s-ar putea să simți un miros specific. Cu o igienă minuțioasă (speli dinții - speli și capele) nici vorbă de miros sau gust.

05

Sunt incomode, voi avea dificultăți de vorbire

Adevărul. În primele 3-4 zile, când pacientul poartă alignere, începe procesul de adaptare (căci aligners sunt un element străin pentru cavitatea bucală). Simptomele de bază sunt: salivarea excesivă, pronunția dificilă, senzație de presiune pe dinți. Toate aceste neplăceri sunt temporare, iar atunci când te obișnuiești cu capele, nici nu le vei simți.

06

Alignerele transparente necesită o dietă specială

Adevărul. Cu alignerele poți mânca orice, nu ai nicio restricție alimentară. Înainte de a mânca și a bea, scoate alignerele și depozitează-le în husă. Având capele pe dinți, este interzis să mănânci și să bei (se permite doar apă plată, la temperatura camerei).

La Centrul Stomatologic Dentus•Dentino, în Chișinău, ai parte de o un tratament eficient cu alignere: fie OLA (alignere produse în Moldova), fie Invisalign (alignere produse în SUA). Tratamentul de îndreptare a dinților cu aligners are o precizie de 99%, datorită tehnologiei digitale Digital Smile Design®.

Te așteptăm cu drag la o consultație, la medicii noștri – experți în ortodonție. Sănătatea dentară merită responsabilitatea, grija și atenția ta!
Îndreaptă dinții fără brackets – alege alignerele OLA (tratament ultramodern de îndreptare a dinților).

Prev Totul despre dintele de minte<br> Când nu trebuie să-l extragi
Next 4 cazuri în care este mai bine să alegi alignerele OLA

Comments are closed.