Coroane dentare
Tipuri, preț, recomandări

Coroanele dentare – unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru restabilirea unui dinte. Acestea sunt realizate din materiale de înaltă calitate, se potrivesc perfect cu gingia și culoarea dinților tăi naturali. Așadar, dacă vrei să ai un zâmbet perfect, coroanele dentare sunt soluția optimă, iar în continuare vom explora în detalii cum funcționează acestea și ce beneficii au.

Știi cum au apărut coroanele dentare?

Istoria coroanelor dentare a început în secolul 18, când fondatorul ortodonției din Franța, Pierre Fauchard, a venit cu o soluție bună de a restabili funcționalitatea dintelui afectat grav de carii. Dinții deteriorați erau acoperiți cu o placă din aur peste care se adăuga un strat de porțelan.
De atunci, au trecut mai bine de 300 de ani, metodele de tratament s-au schimbat foarte mult, dar conceptul a rămas același. Acum, în loc de porțelan, fiecare poate alege un material pentru coroană care i se potrivește.

Coroana dentară imită perfect culoarea, forma și structura dintelui natural

Când am nevoie de coroane dentare?

Coroanele se realizează în laboratorul centrului stomatologic Dentus•Dentino. Deținând propriul laborator, putem controla calitatea materialelor și a procesului de producție.

🦷 Acest lucru ne permite să ne asigurăm că coroanele dentare sunt realizate conform celor mai înalte standarde de calitate.
🦷 Timpul de producție este redus, ceea ce înseamnă că pacienții noștri nu trebuie să aștepte mult timp pentru a obține coroanele dentare.
🦷 Coroanele dentare sunt realizate individual pentru fiecare pacient în parte. Astfel, fiecare coroană dentară este adaptată nevoilor și preferințelor pacientului.

Dacă dintele este distrus în proporție de peste 50% dintr-un motiv sau altul, atunci coroana dentară este soluția (rădăcina trebuie să fie intactă și sănătoasă).

Fixarea coroanelor dentare este necesară în următoarele situații:

◉ Dinți afectați mai mult de 50% de carii
◉ Dinți devitalizați (fără nerv), din cauza cariilor profunde
◉ Discromii (anomalii de culoare ale dinților), dinți pigmentați din cauza fluorozei
◉ Fracturi dentare (dinte rupt, fisurat, spart)
◉ Goluri interdentare, defecte de formă (abraziunea smalțului și a dentinei)
◉ Nanism dentar (dezvoltarea incompletă a dinților, dinți mici)
◉ Poziții defectuoase sau anormale ale dinților (malpoziții): rotație, înclinare, etc.

B E N E F I C I I

Dintre toate tipurile de proteze, coroanele dentare au o serie de avantaje pentru pacient:

► Recuperarea rapidă a funcției masticatorii și a aspectului estetic
► Imită perfect forma și structura dinților naturali
► Distribuția corectă a sarcinii masticatorii, eliminând riscurile de abraziune a dinților adiacenți și de malocluzie
► Selectarea nuanței de alb, compatibilă cu dinții naturali
► Acomodare imediată (nu vei simți diferență între coroane și dinții naturali)
► Acoperă perfect defectele cosmetice (pete, decolorare, fisuri, etc.)

Care este cea mai bună coroană dentară?

Coroanele dentare sunt realizate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi ceramică, zirconiu sau metalo-ceramică. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea depinde de necesitățile individuale ale pacientului și de recomandările stomatologului.

Coroane din zirconiu.

Acestea sunt fabricate din zirconiu, un material ceramic foarte dur. Sunt potrivite pentru dinții posteriori și oferă o estetică impecabilă. Este foarte apreciat pentru că are o rezistență și durabilitate superioară față de alte tipuri de coroane dentare.

Coroane din ceramică.

Acestea sunt cele mai populare, datorită aspectului lor natural și estetic. Se potrivesc perfect cu culoarea dinților naturali. Sunt durabile și rezistente. Materialul ceramic folosit pentru coroana dentară este biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu provoacă reacții alergice sau iritații.

Coroane din metalo-ceramică.

Ceramica aplicată peste baza metalică oferă un aspect natural și estetic, astfel încât coroana să se potrivească perfect și să arate cât mai natural posibil. Aceasta combină rezistența și durabilitatea metalului cu aspectul estetic al ceramicii.

Nu există o coroană dentară care să fie considerată cea mai bună pentru toți pacienții, deoarece fiecare caz este unic și necesită o abordare individuală.

Care e prețul pentru o coroană?

Prețul pentru o coroană dentară poate varia în funcție de mulți factori, cum ar fi tipul de coroană dentară ales, complexitatea procedurii, etc. Este important să discuți cu medicul stomatolog și să stabilești un plan de tratament personalizat. Investiția în sănătatea ta dentară este una importantă cu beneficii pe termen lung.

Vreau o consultație!

Zâmbetul tău este cartea de vizită, iar coroanele dentare sunt cheia pentru un zâmbet perfect! Lasă-ne să-ți arătăm cum poți avea dinți sănătoși și frumoși cu ajutorul coroanelor dentare de înaltă calitate. Nu mai aștepta! Programează-te acum la o consultație și fă primul pas spre un zâmbet de invidiat +373 67 10 60 70.
Ne aflăm în Chișinău, strada Gheorghe Asachi 4!

Prev 4 cazuri în care este mai bine să alegi alignerele OLA
Next Dentus•Dentino te premiază cu FAMILY CARD

Comments are closed.