Ce să nu faci înainte de inserarea implantului dentar?

Implantarea poate fi comparată cu extracția dentară în ceea ce privește complexitatea și durata. 

Ești pe cale să-ți pui implant dentar? Iată ce nu se poate de făcut înainte de implantarea dentară:

Recomandat Interzis
Alimentație
Consumul de alimente ușoare, pe bază de cereale, legume, pește.
Să mănânci cu 4 ore înainte de operație. Cu 10 zile înainte de operație evită consumul de cafea, ceai tare, condimente, carne grasă, afumată.
Medicamente
Consultă medicul și află dacă e posibil să administrezi medicamentele pe care le luai în mod regulat.
Anticoagulante, inclusiv aspirina.
Igienă
Periaj minuțios și delicat.
Să periezi dinții agresiv.
Stare emoțională
Să te odihnești suficient și să ai un somn de calitate.
Să fii anxios, speriat, nervos sau neliniștit.

Cu aproximativ 10 zile înainte de a efectua operația de implant dentar, trebuie să renunți la toate obiceiurile dăunătoare: fumatul, consumul de băuturi alcoolice, consumul de alimente nesănătoase, etc. Cel mai bine este să consumi produse sănătoase, bogate în vitamine: chefir, brânză, fructe și legume proaspete. 

Cu câteva zile înainte de implantare e necesar să efectuezi procedura de igienizare dentară profesională a cavității bucale, menită să îndepărteze tartrul și placa bacteriană. Sportul activ și stresul sunt contraindicate.
Fumatul nu este o contraindicație absolută la implantarea dentară, însă pentru a reduce riscul unei eventuale respingeri a implantului (deoarece nicotina reduce semnificativ funcțiile de protecție ale organismului), se recomandă renunțarea la fumat cu două săptămâni înainte de operație și în același timp după inserarea implanturilor.

Ce trebuie să faci înainte de implantare?

✓ Informează-te detaliat cu privire la procedura de implantare, inclusiv durata, numărul de vizite necesare și perioada de recuperare. E important să înțelegi că implantarea dentară este un proces care implică mai multe etape și poate dura câteva luni până când implantul este complet integrat în os.
✓ Oferă informații cu privire la istoricul tău medical, inclusiv medicamentele pe care le administrezi și orice afecțiuni medicale existente. Anumite condiții medicale, cum ar fi diabetul sau afecțiunile cardiovasculare, pot necesita o atenție specială în timpul procedurii de implantare.

✓ Dacă ai afecțiuni dentare sau gingivale existente, cum ar fi cariile sau boala parodontală, medicul specialist va recomanda tratamentul acestor probleme înainte de implantare. Este important să ai o cavitate orală sănătoasă pentru a asigura inserarea implantului cu succes.
✓ După operația de implantare, medicul chirurg îți va oferi instrucțiuni, ce includ restricții alimentare și medicale. Asigură-te că respecți toate recomandările.

Centrul Stomatologic Dentus•Dentino îți pune la dispoziție medici calificați cu experiență 15+ ani, aparate performante, tratamente fără durere,disconfort și reabilitare optimă.

Te așteptăm la o consultație gratuită! Programează-te online sau la numărul 067 106 070.

Prev Recomandări după extracția dentară
Next Viața Evei cu brackets

Comments are closed.