Atenție! Aceste 5 obiceiuri duc la pierderea dinților

Te confrunți cu lipsa dinților? Cunoaștem principalele cauze, care duc la pierderea dinților și dispunem de metode inovative pentru a-i restabili. Descoperă cum implanturile dentare refac funcția masticatorie, vorbirea/pronunția și estetica zâmbetului tău!

5 obiceiuri care duc la pierderea dinților: 

  1. Igiena orală precară

O igienă orală necorespunzătoare duce la consecințe grave pentru sănătatea dinților și a gingiilor. Favorizează acumularea de placă bacteriană, apare gingivita (inflamația gingiilor) sau paradontoza, care pot duce în final la pierderea dinților. Periajul dentar efectuat de 2 ori pe zi și folosirea aței dentare sunt obiceiuri esențiale pentru menținerea sănătății dinților.
! Nu uita să te prezinți 1 sau 2 ori pe an la medicul stomatolog pentru a face o igienizare dentară profesională.
 

2. Cariile dentare netratate

Pe lângă disconfortul și durerea asociate cu cariile netratate, acestea pot deteriora structura dintelui în așa măsură încât acesta să nu mai poată fi salvat.
Inițial apare respirația urât mirositoare, sensibilitate la alimentele calde sau reci, durere de dinți pulsatorie, iar ulterior se formează un abces dentar (pungă cu puroi), inflamații dureroase și, în cele din urmă, la pierderea dintelui. 

  1. Bruxismul sau scrâșnitul din dinți

    Unii oameni scrâșnesc, în mod inconștient, de obicei în timpul somnului. Acest obicei poate exercita o presiune excesivă asupra dinților și a articulațiilor maxilare, ceea ce duce la uzura prematură a smalțului dentar și la deteriorarea structurii dinților.

Pe termen lung, bruxismul netratat provoacă slăbirea și chiar pierderea dinților.
! Tratăm cele mai complicate cazuri ale pacienților. Programează-te și tu la o consultație gratuită la 068 300 002 sau lasă-ne un mesaj pe Facebook Dentus•Dentino

  1. Efectul Domino: pierderea unui dinte duce la pierderea celorlalți dinți

    Pierderea unui dinte poate duce la pierderea altora din cauza faptului că dinții sunt interconectați. Atunci când un dinte lipsește, dinții vecini își pot modifica poziția pentru a compensa spațiul gol, ceea ce poate duce la o presiune neuniformă asupra acestora. Dinții se uzează excesiv. Prin urmare, este important să înlocuim un dinte lipsă cât mai curând posibil, pentru a menține echilibrul și sănătatea întregii arcade dentare (maxilar).

 

Prin soluții permanente, precum implanturile dentare, putem restabili funcționalitatea și estetica zâmbetului, prevenind complicațiile ce pot apărea din cauza lipsei unui dinte.

Implant dentar Premium la Dentus•Dentino, Chișinău, str. Gheorghe Asachi, 4

  1. Efectele negative ale tutunului și alcoolului

Fumatul și alcoolul este asociat cu afecțiuni gingivale precum gingivita și boala parodontală, care pot duce la slăbirea și pierderea dinților în timp. Cum anume? Substanțele chimice din tutun distrug smalțul dinților, provoacă decolorarea acestora și crește riscul de formare a tartrului și a plăcii bacteriene.

În Republica Moldova, potrivit statisticilor, peste 70% din adulți suferă de boala parodontală (parodontoză tratament), o afecțiune cronică ce afectează gingiile și distruge osul care susține dinții.


De știut! Adoptarea obiceiurilor sănătoase previne apariția problemelor dentare și îți protejează dantura pentru mulți ani înainte!

Ce trebuie să știi despre Clinica Stomatologică Dentus•Dentino:
• 10 ani de activitate a clinicii
• Peste 30.000+ pacienți fericiți
• Medici cu experiență de peste 15 ani
• Ne găsești și în București, adresa Bd. Ion Mihalache, 62
• Tratăm cele mai complicate cazuri dentare
• În fiecare an lansăm propria revistă despre pacienți și medici, marca Dentus•Dentino!
• Am lansat și Turismul Dentar în Moldova (pacienții din diferite țări vin la clinica noastră pentru a trata problemele dentare)
• Recenzii video găsești aici

Contactează-ne astăzi pentru o consultație gratuită! Programează-te acum la 068 300 002 sau lasă-ne un mesaj pe Facebook Dentus•Dentino!

Prev Pierderea dinților afectează memoria! Iată ce trebuie să faci pentru a evita această consecință
Next Zâmbetul lui Tom Cruise: Cum implanturile dentare i-au schimbat viața?

Comments are closed.