Alignerele OLA
Îndreaptă dinții fără brackets

Mai mult de 3000+ pacienți au ales OLA pentru îndreptarea dinților   

La nivel mondial, 14 milioane de oameni și-au îndreptat dinții cu aligners.
Statisticile ne spun că pacienții optează pentru un tratament cât mai puțin vizibil și comod. Tot mai multe celebrități aleg tratamentul cu alignere, printre care și: Tom Cruise, Justin Bieber, Kate Middleton, Khloe Kardashian, Zac Efron. Nu e de mirare, căci această metodă avansată de aliniere a danturii oferă maxim confort, plăcere de a zâmbi, posibilitatea de mânca orice și o igienă orală obișnuită, etc.
Aparatele invizibile precum OLA, sunt o descoperire pentru majoritatea oamenilor. Alignerele îndreaptă dinții și corectează mușcătura. Adulților le place tratamentul cu OLA, deoarece este foarte discret și nu interferează cu viața cotidiană.

Ce este OLA?  

Stilul de viață alert și schimbările care se produc cu viteza luminii, ne oferă posibilitatea să obținem maxim confort. Astfel a apărut One-Line aligner.
OLA reprezintă primul sistem din Moldova, care îndreaptă dinții fără brackets, creat de Dr. Sachin Sachdev. Pacienții se bucură de un tratament aproape invizibil, comod, cu vizite mai rare la ortodont. OLA este o bună alternativă la brackets.
Alinierii transparenți sunt o metodă confortabilă și modernă de a îndrepta dinții. Unul dintre principalele motive pentru popularitatea sa, este funcționalitatea superbă și aspectul aproape invizibil pe care îl oferă. În comparație cu brackets tradiționali, capele OLA sunt detașabile, mai ușor de purtat și întreținut, fără restricții alimentare. Prin urmare, nu este o surpriză faptul că un număr tot mai mare de persoane, maturi și copii, optează pentru acest tratament inovativ.

Cum funcționează One-Line aligner OLA? 

Aligners sunt fabricați dintr-un plastic special și sigur pentru om, oferă un aspect aproape invizibil. Acestea sunt realizate la comandă și sunt modelate după forma individuală a danturii pacientului. Alinierii transparenți exercită presiune asupra dinților tăi și îi împing spre a efectua mișcări pe etape. Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestor alignere este detașabilitatea lor. Puteți îndepărta alinierii în timp ce mâncați, beți ceai sau cafea. Pentru ca alignerele să funcționeze eficient, pacientul trebuie să le poarte 22 de ore pe zi.

Cine poate purta OLA? 

Oricine. OLA tratează eficient o serie de probleme dentare. Ești candidatul potrivit pentru capele OLA, dacă ai:
– spațiu între dinți
– dinți înghesuiți
– dinți înclinați, răsuciți
– mușcătură incorectă
Vă recomandăm să efectuați o consultație la cabinetul ortodontic, pentru a evalua situația Dvs, pentru a obține informații despre cum aligners poate rezolva problema și a primi un plan de tratament potrivit.

Vizita la cabinetul ortodontic
Înainte de a începe orice tratament dentar, e necesară o imagine completă a situației pacientului. Dentus•Dentino deține aparate moderne și inovative, care scanează cavitatea bucală până la cele mai mici detalii. Prin urmare, în ziua vizitei, veți face o radiografie panoramică, în baza căreia medicul va putea înțelege gravitatea situației, va examina cavitatea bucală pentru a depista eventuale anomalii, dinți cariați, infecții, etc. De asemenea, vă va examina mușcătura dinților pe ambele arcade, va înțelege acțiunile de mai departe și ce tip de tratament e necesar.
Dacă medicul ortodont a stabilit că sunteți eligibil pentru tratamentul cu cape, atunci se fixează ziua următoarei vizite. Vizita a doua include scanarea digitală 3D. Scanarea intraorală este procesul de creare a unui model virtual în interiorul gurii, printr-o serie de imagini digitale. Este o procedură non-invazivă și fără durere. Un scanner intraoral este similar cu o cameră digitală mică și funcționează prin emiterea de raze infraroșii și fotografierea interiorului obrajilor și gurii. Imaginile sunt trimise către un computer, unde sunt convertite în imagini 3D.
Medicul ortodont folosește un software avansat pentru a-ți arăta cum va fi rezultatul final, înainte de a începe tratamentul. Doar o imagine 3D vă poate oferi o idee despre cum se vor mișca dinții pe parcursul tratamentului ortodontic.
În continuare, imaginile obținute sunt trimise la laborator, unde începe procesul de creare a alignerelor OLA, individual pentru pacient.
După ce sunt gata, medicul ortodont vă va informa despre regulile de purtare și îngrijire a capelor. Voila! Puteți începe să purtați aligners conform instrucțiunilor medicului ortodont și să vă bucurați de un tratament aproape invizibil.

O serie de aligners numerotate – un pas mai aproape de dinții perfect aliniați 

Fiecare aligner trebuie purtat cel puțin 7-10 zile și câte 22 de ore pe zi, pentru a obține rezultatele planificate. După fiecare 1/2 săptămâni, în funcție de caz, trebuie purtată o nouă serie de cape, conform numerotării, care este diferită de cea anterioară. Fiecare aligner mișcă treptat dinții în poziția prognozată.

Pe vremuri, nu aveam atâtea opțiuni de îndreptare a dinților. Singura alegere până în 1999 a fost tratamentul ortodontic cu brackets metalici. În zilele noastre, avem libertatea de a alege în dependență de preferințe, stil de viață și necesități.

6 motive să alegi OLA
→ Aspect estetic. Ai parte de un tratament practic invizibil, comod și fără durere, datorită formei special adaptate a alignerelor și materialului sigur din care sunt confecționate.
→ O bună alternativă la brackets. Oamenii au optat dintotdeauna pentru un aspect impecabil, dorind să îndrepte dinții, dar fără brackets. Din fericire, tehnologia modernă ne permite să explorăm alte opțiuni de îndreptare, mult mai comode și adaptate ritmului de viață. Astfel, OLA – o descoperire revoluționară, a schimbat mii de zâmbete, oferind maxim confort.
→ Alignerele sunt detașabile. Acum imaginează-ți pe o secundă, ce bine e când poți scoate alignerii pentru a mânca, a igieniza dinții sau în cadrul unui eveniment important. Brackets reprezintă un tratament ortodontic fix, care nu poate fi scos, pe când capele OLA – sunt detașabile.
→ Poți mânca orice. Datorită faptului că sunt detașabile, alignerele OLA îți permit să mănânci orice dorești. Fără restricții alimentare.
→ Mai puține vizite la ortodont – soluție ideală dacă ești plecat peste hotare. Dacă în cazul brackets e necesar să vizitezi lunar medicul, atunci cu OLA – doar 1 dată la 3-4 luni.

Întrebări frecvente 

Alinierii invizibili îți schimbă forma feței?
Da. După tratament, vei observa o schimbare pozitivă a formei feței, datorită corectării mușcăturii și alinierii dinților.
Cât timp durează să vezi rezultatele OLA?
Vei vedea primele rezultate după o perioadă de 6-7 săptămâni.
Tehnica de presiune blândă, confortul și invizibilitatea, fac ca alignerii să fie o opțiune convenabilă pentru pacienții care doresc o schimbare. Pe tot parcursul tratamentului, veți avea vizite mai rare la cabinetul orto, o dată la 3-4 luni, medicul ortodont va monitoriza progresul și se va asigura că mișcările dinților decurg conform planului.
Vezi pe acest link imaginile înainte/după ale pacienților noștri!
OLA aduce rezultate atât în cazul adulților, cât și a copiilor, cu capele OLA kids.

Cât durează tratamentul? 
Durata tratamentului cu capele OLA, depinde de complexitatea cazului, de tipul de malocluzie (mușcătură incorectă). Termenul exact îl vei obține la o consultație cu medicul ortodont. În cadrul centrului am avut pacienți care și-au îndreptat dinții în 6 luni, 8 luni, 1 an+ – prin urmare nu există un termen exact.
Ce se întâmplă după finalizarea tratamentului cu OLA?
După tratament, medicul ortodont vă indică să purtați retainer, cu scopul de a menține dinții în poziția perfect aliniată. Cunoaștem că dinții au capacitatea de a reveni la forma inițială, prin urmare retainerul e necesar de purtat. Fără el, dinții tăi se pot întoarce treptat la poziția anterioară.
Cât costă tratamentul cu OLA?
Costul alignerelor depinde de cazul dumneavoastră – de severitatea dezalinierii dinților și de cât timp va dura pentru a-i muta în poziția corectă. După ce medicul ortodont examinează dinții, radiografia și modelul 3D, vă oferă detaliile planului de tratament, precum și costul exact.
Ne place să vorbim. Bărbații vorbesc în medie 700 de cuvinte pe zi, iar femeile 20.000! Zâmbetul e primul detaliu la care oamenii atrag atenția.
Acum, te provoc să încerci acest experiment…
1. Emite un sunet „TH”. Vei observa că limba apasă pe dinții tăi superiori. 2. Acum scoate sunetul „V”. Buza inferioară tocmai ți-a apăsat dinții de sus. Interacțiunea strânsă a corzilor vocale, a limbii, a dinților și a buzelor permite sunetelor fonetice să alcătuiască vorbirea noastră. Dacă acestea nu sunt în armonie, pot apărea impedimente de vorbire.
Dinții nealiniați provoacă dificultăți de pronunție, de vorbire, de menținere a igienei dentare, carii, boli gingivale, riscul de tocire a dinților, precum și scade încrederea în sine.
Dacă aceasta pare a fi o listă lungă de probleme, nu vă alarmați. Vestea bună este că un singur plan de tratament poate soluționa sau preveni, de obicei, toate aceste probleme simultan.
Îți recomandăm să treci o consultație virtuală gratuită pe Dentus Dentino și să afli de la specialiștii centrului, care e metoda potrivită de tratament.
Ai grijă de dantura ta, iar dacă sunt semne că ceva nu e în regulă, apelează la specialiști calificați și nu permite problemei dentare să evolueze. Îți recomandăm să efectuezi o vizită la medic de 2 ori pe an, pentru a te asigura că totul e în regulă, să practici o igienă dentară corectă și de calitate!
Telefonează direct pentru programare sau lasă-ne un mesaj pe website Dentus Dentino.