REGULI de igienă, alimentație și îngrijire după colarea aparatului dentar fix

REGULI de igienă, alimentație și îngrijire după colarea aparatului dentar fix

Urmează sfaturile și instrucțiunile medicului ortodont, privind regulile de igienă și alimentație după colarea aparatului dentar. Împreună, veți ajunge la destinația dorită – un zâmbet sănătos și frumos. 

Igiena dentară adecvată și alimentația corectă joacă un rol important atunci când purtăm aparat dentar. Acest lucru se datorează faptului că aparatele dentare pot crea un mediu propice acumulării de resturi alimentare și placă bacteriană, ce poate duce la apariția cariilor dentare, inflamației gingiilor și chiar a altor complicații.

Igiena dentară regulată și corectă este esențială pentru a menține dinții și gingiile sănătoase pe durata tratamentului ortodontic. Curățarea atentă, meticuloasă a dinților și a aparatului dentar ajută la îndepărtarea resturilor alimentare, a plăcii bacteriene și a depunerilor de tartru.
Alimentele tari, lipicioase sau crocante pot deteriora, dezlipi bracket-ul de pe dinte sau pot rămâne prinse între bracketuri și fire, ceea ce favorizează acumularea de placa bacteriană și apariția problemelor dentare.

Așadar, fii dedicat și disciplinat, respectă regulile de igienă și alimentație recomandate de medicul tău ortodont pentru o dantură frumoasă și sănătoasă. Te asigurăm, rezultatul final merită efort, dedicație și răbdare! 

Te invităm la o consultație gratuită la medicul ortodont. Programează-te la numărul 068 300 002, Chișinău, strada Gh. Asachi 4.

Prev Când nu este indicată albirea dentară?Recomandări
Next Ne-am deschis și în București Centrul Stomatologic Dentus•Dentino

Comments are closed.