Regula celor 22 ore Îndreaptă dinții fără brackeți

Visezi la un zâmbet frumos și dinți aliniați, dar nu vrei să porți brackeți? 
Când ne gândim la tratamentul ortodontic, neapărat îl asociem cu brackeți și durere. Mulți pacienți ar dori să-și îndrepte dinții, nu doar pentru a avea un zâmbet atractiv și încrezător, ci și pentru sănătatea acestora și corectarea mușcăturii.
Însă, o frică adânc înrădăcinată pune amprentele și te poate opri să acționezi. Medicii ortodonți profesioniști de la Dentus•Dentino, cu peste 15 ani de experiență, te pot ajuta să depășești frica și să ai un zâmbet formidabil.
Există o metodă avansată și modernă de îndreptare a dinților.

Hai să-ți dezvăluim MICUL NOSTRU SECRET, dar promite că vei citi cu atenție!

Poți obține dinți perfect drepți, în termen mai scurt și fără disconfort cu noua metodă inovativă de îndreptare a dinților, și anume – Alignerele Dentare

Alignerele dentare reprezintă soluția ideală pentru tine, dacă:

– călătorești des
– locuiești în altă țară
– optezi pentru estetică
– dorești un tratament mai redus
– vrei să mănânci orice, fără a avea restricții alimentare
– vrei să vezi virtual în 3D (înainte de a începe tratamentul), cum vor arăta dinții tăi după tratament
– preferi mai puține vizite la cabinetul ortodontic (în special dacă ești frecvent peste hotare)

Dacă planifici să începi tratamentul, trebuie să te informezi corect despre capele dentare Invisalign și OLA. Să ne aprofundăm în acest ghid și hai să descoperim ce avantaje au alignerele ortodontice, de la ce vârstă sunt capele dentare pentru copii, cât costă Invisalign și OLA, ce diferență este între alignere și brackeți, etc.

Ce sunt alignerele?
Alignerii sunt fabricați dintr-un material transparent și adaptați dinților tăi. Pacientului i se oferă un set de cape, ce trebuie purtate până atinge alinierea totală a dinților (poziția proiectată de calculator). Alignerii fiecărui pacient sunt făcuți în baza scanării dinților de pe ambele arcade. Aceștia au fost concepuți pentru confortul pacientului, deoarece sunt detașabili (în timpul mesei, în cadrul unei ședințe), aproape invizibili și comozi în timpul purtării. Fiecare aligner (gutieră) numerotat din set, mută dinții pas cu pas spre poziția finală.

Cum funcționează ?
Aparatul dentar Invisalign este conceput special pentru tine. Unul dintre cele mai importante aspecte ale sistemului este tehnologia de ultimă oră, ce proiectează o serie de cape pentru pacient. Setul de gutiere Invisalign sunt confecționate printr-o programă digitală 3D, din material transparent și moale și aproape invizibil. În prezent, 7 milioane de pacienți se bucură de dinți drepți, tratați cu capele dentare Invisalign, iar numărul crește zilnic.

Ce tipuri de aligneri există în Republica Moldova?

Pe piața din Moldova, există 2 branduri:

  1. OLA – primul sistem din Moldova, creat de Dr. Sachin Sachdev, care îndreaptă dinții fără brackets, într-un termen de aproximativ 3-6 luni. Apropo, ai știut că peste 3000 pacienți se bucură de o dantură frumoasă, după tratamentul cu capele OLA? OLA e o metodă ultramodernă, fiind compusă dintr-un set de gutiere, create printr-o programă digitală 3D, numerotate și care modifică treptat poziția dinților până se ajunge la alinierea completă. Este brand autohton, ce se produce în laboratorul clinicii, fiind livrat pacientului în termen optim. Gutierele OLA se schimbă o dată la 7-10 zile. Timpul de tratament poate varia de la 6 luni până la 18 luni, în dependență de gradul de severitate al pacientului.
  2. Invisalign – primul sistem din lume, creat în SUA, la fel printr-o programă digitală 3D. În prezent, 14 milioane de oameni și-au îndreptat dinții cu capele Invisalign. Sistemul constă dintr-o serie de gutiere dentare transparente, personalizate, care se îmbracă pe dinți și îi trage ușor în poziția corectă. Datorită materialului transparent sunt mai puțin vizibile decât brackeții. Recomandat nu numai adulților, ci și copiilor de la 7 ani. Termenul de livrare al kit-ului este de 2-4 săptămâni.

Avantajele alignerelor dentare

O soluție inovativă a schimbat viețile a milioane de oameni. Vezi care sunt avantajele de bază:

– aproape invizibili
– confortabil și ușor în utilizare
– îndreaptă dinții mai rapid, comparativ cu brackets
– nu afectează calitatea vieții
– nu există restricții alimentare
– mai puține vizite la ortodont (potrivit pentru persoanele care se află peste hotare)
– asigură o adaptare rapidă

Diferența dintre alignere dentare și brackeți

Dinții drepți și sănătoși sunt un semn al succesului și sănătății. Multe studii și sondaje arată că persoanele cu dinți frumoși sunt percepute ca fiind mai atractive. Alignerii sunt un analog al brackeților, deoarece corectează poziția dinților după același principiu. Diferențe sunt în proprietăți, funcții și tipul de material.

– Spre deosebire de brackets, alignerii pot fi îndepărtați cu ușurință, atunci când e cazul, de exemplu când vrei să mănânci sau ai un eveniment important. Prin urmare, ceva crocant sau tare poate fi mâncat fără restricții.
– Igiena orală, curățarea dinților și a spațiilor interdentare poate fi efectuată în regim obișnuit, prin înlăturarea capelor.
– Materialul moale din care sunt fabricate aligners-urile este conceput pentru a fi cât mai comod posibil, evitând durerea, punctele de presiune localizate și rănile asociate ortodonției tradiționale.
– Igienizarea calitativă a dinților după mese este, de asemenea, importantă. Dacă reziduurile de la alimente sau băuturi rămân pe dinți și apoi capele sunt reintroduse fără a curăța mai întâi dinții, pot apărea carii.

Știi cum au apărut aligners dentare Invisalign?

Inventatorul sistemului Invisalign purta brackets metalici. Fiind student la Stanford și finalizând tratamentul de purtare a brackeților, Zia Chishti a primit un dispozitiv de reținere. Atunci i-a trecut prin minte că o serie de dispozitive de reținere ar putea face același lucru ca și brackeții metalici, dar cu avantajul de a fi detașabili. În doar câțiva ani, Chishti a găsit parteneri și a proiectat sistemul. În 1997, a fost înființată Align Technologies și a fost lansat Invisalign.

Ești un bun candidat pentru capele dentare, fie Invisalign sau OLA, dacă ai:

Dinți înghesuiți
Dinți suprapuși
Spații interdentare
Diasteme
Ocluzie (adâncă, inversă, încrucișată)

Regula celor 22 de ore. Care e durata tratamentului?
Există o regulă importantă în tratamentul îndreptării dinților cu capele dentare, și anume, purtarea timp de 22 ore consecutiv a gutierelor, pentru maximă eficiență. Alignerii îți mută încet și treptat dinții până la alinierea completă, așa că dacă nu îi purtați, evident că nu își pot face treaba. Aceste micro-mișcări se desfășoară pe parcursul a luni de zile, pentru a ajuta la minimizarea cantității de disconfort pe parcursul purtării. Scoate alignerii pentru o anumită perioadă de timp, aproximativ 15 minute la micul dejun, 30 de minute la prânz și 1 oră la cină. Acest lucru ar trebui să îți ofere suficient timp în fiecare zi pentru a mânca, a spăla dinții și a igieniza capele dentare.
Termenul de purtare a alignerelor, depinde de complexitatea afecțiunilor ortodontice și poate varia ca timp: 6 luni, 1 an sau poate chiar 1 an și jumătate.

La ce vârstă pot purta cape?
Poți purta alignerele dentare la orice vârstă. Statisticile ne spun că principalul motiv pentru care pacienții adulți și copii aleg aparatul dentar transparent este cel estetic și de timp.
Un exemplu elocvent este pacienta noastră – Buga Elena, care are peste 60 ani și care a îndreptat dantura, dar a soluționat problema de bază: diastema (spațiul care se formează între dinții frontali superiori) cu capele OLA. Vezi schimbarea în imaginea de mai jos. Tratamentul a durat 1 an și 6 luni.

Recomandări după finalizarea tratamentului
Cunoaștem că dinții au memorie și pot să își modifice poziția. Prin urmare, după încheierea cu succes a tratamentului cu aligneri (cape dentare), fie OLA sau Invisalign, va fi necesar de purtat aparatul de contenție. Dacă vrei să te bucuri de dinți perfect aliniați, e indicat să continui să porți un aparat de contenție.
Medicii ortodonți de la Dentus•Dentino te vor ghida și ajuta cu un set de recomandări, începând de la prima consultație și finalizând cu menținerea rezultatelor obținute.

Preț aparat dentar în Moldova
Costul alignerelor ortodontice depinde de gravitatea cazului, de severitatea înghesuirii dinților și de timpul necesar pentru a-i muta în poziția corectă. După examinarea situației, radiografiei și programei digitale 3D, medicul ortodont de la Dentus•Dentino va stabili împreună cu tine, stimate Pacient, detaliile planului de tratament, brandul (OLA sau Invisalign) precum și costul. Pentru mai multe informații, în legătură cu prețul aparatului dentar în Chișinău, contactează-ne accesând link-ul.

Un studiu efectuat recent în SUA, relatează despre modul în care oamenii se simt în legătură cu dinții lor. Rezultatele indică faptul că aproape o treime dintre oameni nici măcar nu le place să zâmbească, atunci când se face o fotografie pentru rețelele de socializare, deoarece sunt nemulțumiți. Acesta este un număr destul de uimitor și indică cât de importanți sunt dinții și zâmbetele în viața fiecărui OM.

Ai 5 motive de ce să alegi alignerii:

– rezultate optime și precise, într-o perioada scurtă de timp
– mai puține vizte la cabinetul orthodontic
– sunt confortabili
– sunt proape invizibili
– gutierele pot fi aplicate și îndepărtate, când mănânci sau ai un eveniment

Această metodă inovativă vine cu un set de oportunități: îți economisește timpul prețios, te scutește de vizitele frecvente la cabinet, oferă comoditate și o soluție bună dacă călătorești des sau pleci peste hotare.

Totul începe cu un zâmbet, și anume cel la care ai visat!

Centrul Stomatologic Dentus•Dentino îţi deschide larg ușile și te invită la o consultație. Programează-te acum!