Orice problemă are 3 soluții
Acest articol îți va schimba viața la 360 grade

Orice problemă are 3 soluții
Acest articol îți va schimba viața la 360 grade

Implanturile dentare și navele spațiale au ceva în comun – ambele sunt fabricate din titan.

   Viața e plină de provocări, iar problemele sunt parte din ea. Uneori găsim soluția, alteori, „colacul de salvare” este un specialist în domeniu, care ne ajută.
Ai știut că o problemă frecventă la nivel mondial este cea – DENTARĂ ?
În jur de 4,7 miliarde de oameni suferă de probleme dentare, din cauza atitudinii neglijente față de igiena orală. O treime dintre adulți recunosc că sunt nemulțumiți de zâmbetul lor,  27% evită să-și arate dinții atunci când zâmbesc.
Igiena precară și lipsa vizitelor la stomatolog, cauzează treptat pierderea unuia sau a mai multor dinți. Lipsa dinților afectează confortul, vorbirea, capacitatea de a mușca și mesteca, chiar și forma feței. Prin urmare, o soluție pe termen lung, cu aspect natural, recomandată de medicii stomatologi este Implantul Dentar. Ai nevoie de un implant dentar dacă ai pierdut 1 sau mai mulți dinți.

În acest articol vei afla totul despre implant dentar, garanție, avantaje, preț și îngrijire.
Dacă ai citit până aici, înseamnă că ești pe cale de a obține dinți cu aspect natural și un zâmbet frumos. Centrul Stomatologic Dentus•Dentino oferă o gama variată de servicii, printre care și implanturile dentare. Având o experiență de peste 15 ani, centrul lucrează cu cele mai inovative aparate și medici profesioniști, instruiți peste hotarele țării, care îți vor crea un plan de tratament individual.

Ce este implantul dentar 
Implantologia dentară reprezintă una din subdomeniile stomatologiei.
Un implant dentar este practic o rădăcină artificială a dintelui, care se inserează în osul maxilarului. Implantul înlocuiește funcția unei rădăcini naturale și, dacă este îngrijit corespunzător, e pe toată viața. Implanturile dentare și navele spațiale au ceva în comun – ambele sunt fabricate din titan.
Implanturile dentare sunt o formă avansată de tratament dentar, care necesită: echipamente inovative și medici experți, pentru a asigura cel mai bun rezultat.

Cum se pune un implant dentar?
Implantul dentar este inserat în osul maxilarului, care apoi crește în suprafața sa special pregătită și devine parte componentă. Acesta are ca rezultat „vindecarea implantului” (se folosește termenul de osteointegrare), care devine o parte solidă a osului, fiind acceptată ca țesut propriu. Datorită biocompatibilității cu organismul uman, implantul dentar se integrează perfect în osul maxilarului.

   Tratamentul integral începe de la o consultație cu medicul stomatolog, ulterior se efectuează un plan minuțios de tratament pe etape, luând în calcul starea actuală a danturii pacientului.

Prima etapă include consultația și anamneza (examinarea clinică a pacientului și analiza informațiilor obținute). În urma examinării, medicul implantolog va stabili dacă sunteți un bun candidat pentru implantul dentar. Posibil să te întrebi, ce înseamnă aceasta? Implanturile dentare sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor. Singura condiție e să ai densitate osoasă suficientă, înălțime osoasă pentru a susține implantul, gingii sănătoase pentru ca implantul dentar să se integreze cu succes. Dacă maxilarul are o structură osoasă solidă, vor fi introduse implanturile. Înainte de implantare, osul maxilar este expus sub anestezie locală. Cu ajutorul tehnologiilor digitale, se va efectua poziționarea exactă a implantului. Procedura poate dura între 30-40 minute, fără durere și disconfort.

Tipuri de proteze dentare fixe

Faceți cunoștință cu tehnica modernă de implantare ”Dinți ficși” – All-on-4 și All-on-6, care sunt o descoperire revoluționară pentru soluționarea problemei mai multor dinți lipsă și reconstrucția gurii pacientului (restabilirea funcționării complete).

Implantul dentar All-on-4 este o tehnică prin care dinții de pe maxilarul superior sau inferior sunt înlocuiți cu 4 implanturi. Acestea servesc ca sistem de întărire (de bază) pentru plasarea unui nou set de dinți fixați. 

Implantul dentar All-on-6 este o tehnică prin care dinții din maxilarul superior sau inferior sunt înlocuiți cu proteză fixă, asigurată de 6 implanturi dentare. În unele cazuri, pentru realizarea implantului dentar complex, se recurge la metoda hibridă (combinarea tehnicilor All-on-4 cu All-on-6).
All-on-4 și All-on-6 reprezintă metode unice de protezare, create special pentru persoanele care au pierdut parțial sau total dinții. Majoritatea oamenilor nu cunosc, care tehnică e potrivită pentru ei: All-on-4 sau All-on-6?
Împreună cu specialiștii experți de la Dentus•Dentino, vei lua decizia corectă, deoarece la bază există un grup de factori importanți.

Garanție
Rata de succes a implanturilor dentare a fost raportată în literatura științifică ca fiind de 98%. Competențele profesionale ale medicilor de la Dentus•Dentino, tratamentul individual și aparatele medicale de ultimă generație – îți vor oferi dantura la care ai visat. Însă, pentru a te bucura cât mai mulți ani de un zâmbet impecabil, e necesar să respecți un set de reguli privind îngrijirea implanturilor dentare:

  1. Menține o igienă orală calitativă. Periază dinții de 2 ori pe zi, folosește cu regularitate ața dentară pentru a elimina reziduurile alimentare. Fă din aceste obiceiuri de rutină o prioritate. O dată la 6 luni programează-te pentru un detartraj și o igienizare a danturii.
  2. Implantul permite să te bucuri de diverse alimente, însă evită să muști alimente dure, cum sunt coji de fistic, semințe, oase sau bucate tari. Nu folosi dinții pe post de foarfecă pentru a rupe lipiciul sau alte obiecte. Nu combina alimentele calde cu cele reci, de exemplu pizza fierbinte cu suc rece, deoarece riști să influențezi negativ asupra calității danturii și apariției fisurilor pe dinte.
  3. Vizitează regulat medicul dentist, pentru a te asigura că implanturile și dinții primesc îngrijirea necesară. Prin urmare, 70% a calității implanturilor depind de tine. Dacă respecți măsurile necesare și ai o atitudine serioasă, crești șansa de a te bucura o viață de implanturile dentare.

Care sunt beneficiile implanturilor dentare?
Este demonstrat că persoanele care au optat pentru implanturi dentare, experimentează o capacitate de a mușca și de a mesteca aproape identică cu cea a dinților lor naturali.

Implantul nu dăunează în niciun fel mediului înconjurător, oferă suport pentru dinții vecini. În plus, în comparație cu șlefuirea dinților, tratamentul cu implant este asociat cu un minim de riscuri și complicații. Implanturile dentare ajută la menținerea integrității maxilarului după pierderea dinților. În absența rădăcinii unui dinte, osul maxilarului se va eroda în timp. Dacă o punte dentară convențională sau o proteză dentară mobilă este utilizată pentru înlocuirea dintelui, osul se va uza încet. Un implant, totuși, ajută la conservarea osului, reducând probabilitatea ca proteza să fie înlocuită pe măsură ce forma maxilarului se schimbă în timp.

Durabilitate
Implanturile dentare sunt o soluție optimă pentru tot restul vieții. Punțile dentare, protezele sunt soluții temporare, cu termen de 8-10 ani, în timp ce implanturile dentare, dacă sunt îngrijite corespunzător și cu responsabilitate de către pacient, pot asigura un termen de peste 40 ani sau chiar pe viață. Stomatologia modernă aplică metode inovative de înlocuire a dinților lipsă, însă starea și calitatea implanturilor mai departe, depind doar de Pacient.

Calitate mai bună a vieții
Până în prezent, nu există opțiune mai bună de înlocuire a dinților lipsă, care să ofere aceeași funcție estetică, de masticație și funcționalitate decât implanturile dentare. La capitolul aspect – coroanele dentare fixate pe implanturile dentare arată și se simt ca dinți naturali, fiind greu de distins. Implanturile dentare au un istoric de succes, fiabilitate, longevitate.

Reabilitare dentară funcțională și estetică
Implanturile arată și funcționează ca dinții naturali. Astfel, după această intervenție de implantare, obții nu doar un zâmbet plăcut din punct de vedere estetic, ci și o masticație corectă, vorbire și pronunțare clară, dinții învecinați își păstrează integritatea și crește substanțial încrederea în sine.

Gata cu cariile
Materialul special din care sunt fabricate implanturile, nu se supune degradării, păstrându-și proprietățile. Însă, e necesară o igienă orală riguroasă, pentru a îndepărta bacteriile.

Previne pierderea osoasă
Dacă ai lipsă de un dinte sau mai mulți, osul care înconjoară rădăcina se resoarbe în corp și, în timp, acest lucru poate duce la pierderi osoase semnificative. Implanturile iau rolul unei rădăcini dentare și stimulează osul maxilarului, menținându-l ferm și sănătos.

Preț implant dentar 2023 și metode de achitare

Vrei să afli cât costă un implant dentar în Moldova? Costul unui implant dentar, de fapt, poate varia în funcție de producător, complexitatea cazului, de numărul de materiale folosite, de vizitele necesare refacerii dinților lipsă. Prețul începe de la 6200 lei. Cel mai fain e că poți achita în rate, simplu și comod!

Nu uita …

Implanturile sunt ca prietenia – pe toata viața, dar cu condiția că vei fi responsabil și grijuliu față de dantură. Fă primul pas spre soluționarea problemei. Programează o consultație la medicii noștri profesioniști și obține planul de tratament pentru înlocuirea dinților lipsă cu implanturi dentare.

Peste 4000+ pacienți de la Dentus•Dentino se bucură în prezent de o dantură frumoasă. Și tu poți avea dinți cu aspect natural, masticație și pronunțare mai bună, îmbunătățire imediată a aspectului facial și un zâmbet plăcut.

Click pe link pentru a face o programare gratuită la cabinetul stomatologic – Dentus•Dentino

Te așteptăm cu drag, stimate Pacient!