Metode de îndreptare a dinților
Ție care ți se potrivește?

Secolul 21 ne bucură cu o mulțime de tehnologii și sisteme inovative, menite să simplifice viața noastră. În prezent, sunt mai multe metode de îndreptare a dinților: eficiente, comode și adaptate stilului de viață.

Alinierea dinților este o modalitate eficientă de a îmbunătăți funcționalitatea mușcăturii, de a obține un zâmbet frumos și de a crește încrederea în sine.

Niciodată nu e târziu să-ți îndrepți dinții și să obții un zâmbet atractiv. Află care sunt metodele de îndreptare a dinților și ce aparat ortodontic ți se potrivește. Medicii noștri lucrează cu defecte ale mușcăturii de orice complexitate. Ortodonții de la Dentus•Dentino, examinează cazul tău, întocmesc un plan de tratament, menit să corecteze mușcătura conform planificărilor.

BRACKETS

Sistemul de brackets este foarte popular, fiind nu doar o soluție pentru a îndrepta dinții, ci și un accesoriu perfect. Chiar și în cele mai severe cazuri, anomaliile dentare sunt tratate cu succes, datorită faptului că aparatul dentar acționează asupra dinților non-stop.
Pentru a spori confortul și stilul de viață, Centrul Stomatologic Dentus•Dentino îți pune la dispoziție mai multe tipuri de brackets:

Metalici – sunt eficienți în cazurile anomaliilor dentare complexe, fiabili, rezistenți și stilați, datorită elasticelor colorate.

Ceramică – oferă aspect estetic, sunt practic transparenți, potriviți pentru persoanele, care doresc tratament ortodontic invizibil.

Safir – brackets transparenți, prezintă un design ortodontic modern, au suprafețe extrem de fine, sunt mult mai confortabili de purtat, neinteracționând dur cu țesuturile moi (buze sau obraji).

Autoligaturabili – vizite mai rare la medicul ortodont (o dată la 4 luni), nivel ridicat de comoditate, control eficient pentru poziționarea optimă a dinților, reprezintă o nouă generație de sisteme ortodontice – un dispozitiv ultramodern, care se autoreglează cu ajutorul a 4 fire.

Linguali – aparat ortodontic estetic, brackets nu se văd deloc, fiind fixați în partea din spate a dinților, doar pacientul și ortodontul cunosc marele „secret”.

Plăcuțe ortodontice pentru copii – aparate ortodontice detașabile, ce ghidează creșterea corectă a dinților la copii și stimulează dezvoltarea corectă a maxilarelor.
Te invit să vezi mai multe informații despre toate tipurile de brackets pe site-ul nostru.

ALIGNERS

Ortodonția modernă pune la dispoziție o gamă variată de aparate, ce îndreaptă dinții și corectează mușcătura. Și dacă mai devreme, doar brackets erau disponibili pacienților care visau să obțină un zâmbet perfect, astăzi o alternativă mai confortabilă sunt alignerele.

Nu vrei să porți brackets? Alignerele sunt soluția perfectă.

One-Line aligner OLA reprezintă primul sistem din Moldova, care îndreaptă dinții fără brackets, creat de Dr. Sachin Sachdev. Pacienții se bucură de un tratament aproape invizibil, comod, cu vizite mai rare la ortodont.

OLA reprezintă:
• o bună alternativă la brackets
• o soluție perfectă, dacă ești plecat peste hotare
Cu sistemul OLA, dinții se îndreaptă prin intermediul unor alignere dentare invizibile, numerotate, confecționate printr-o programă digitală 3D.

Alignerele OLA – reprezintă alegerea ideală, dacă ești plecat peste hotare, în deplasări sau călătorii.

Capele OLA sunt una dintre cele mai estetice metode de a îndrepta dinții. Avantajul lor constă în faptul că sunt aproape invizibile pe dinți, comode, fără nicio restricție în alimentație, cu vizite mai rare la ortodont, o dată la 3-4 luni. Un alt avantaj al alignerelor este că pot fi îndepărtate în orice moment, pentru a spăla dinții sau pentru a mânca.
Alignerele OLA se produc în Moldova, chiar în laboratorul centrului nostru stomatologic Dentus•Dentino.

Alignere OLA pentru maturi și OLA Kids pentru copii

Alignerele pentru îndreptarea dinților la copii, adolescenți și maturi sunt recomandate de majoritatea ortodonților din lume. Pacienții apreciază aceste beneficii:

  1. Estetică. Capele transparente sunt practic invizibile, comode, ușor de purtat.
  2. Rezultate vizibile din primele săptămâni. Alignerele mișcă delicat poziția dinților, pas cu pas, respectiv vei observa rapid primele schimbări.
  3. Fixare ușoară. Capele se potrivesc perfect pe dinți, nu rănesc gingiile, nu provoacă neplăceri. Se fixează ușor pe dinți.
  4. Igienă obișnuită. Pacienții (maturi și copii) periază dinții în mod obișnuit: cu o periuță, pastă de dinți și ață dentară.
  5. Fără restricții alimentare. Spre deosebire de brackets, în cazul tratamentului cu aligners, poți mânca orice (fără restricții alimentare).
  6. Mai puține vizite la medicul ortodont – o dată la 3-4 luni.

Ce trebuie să mai știu?
Înainte de a începe tratamentul ortodontic cu alignere, medicul va efectua o simulare a zâmbetului. Digital Smile Design este cel mai recent concept din stomatologia digitală, ce modelează zâmbetul final (înainte de tratament) și  care va satisface pe deplin dorințele funcționale, estetice și emoționale ale pacientului.

CE SĂ ALEG: BRACKETS sau ALIGNERS?

Cea mai responsabilă și importantă alegere în planificarea tratamentului ortodontic este alegerea medicului ortodont. Brackets și aligners sunt instrumente, prin intermediul cărora obții un zâmbet frumos și sănătos.

„Am dinții strâmbi – vreau să-mi corectez mușcătura, dar nu știu ce aparat ortodontic să aleg. Cât va dura tratamentul cu fiecare sistem și care e prețul? Care este mai bun în ceea ce privește confortul, eficacitatea tratamentului ortodontic și sănătatea dinților?”

Află toate răspunsurile de la medicii noștri ortodonți.
Fiecare pacient își găsește aparatul ortodontic compatibil stilului de viață. Cu noi, îl vei găsi și tu!
Programează-te acum la o consultație gratuită și află ce aparat dentar este potrivit situației tale!