Implant sau punte dentară?
Ce este mai bine?

8 din 10 moldoveni au pierdut cel puțin 1 dinte
Doar 39% dintre aceștia periază dinții de 2 ori pe zi  


Dinții sănătoși asigură un zâmbet strălucitor și au un impact semnificativ asupra sănătății generale. Lipsa unuia sau mai multor dinți este mai mult decât o problemă estetică. Știai că? După 1 an de la pierderea dinților, aproximativ 30% din os se retrage, din motiv că nu are stimuli, iar dacă nu înlocuiești dinții lipsă – aceștia se retrag și mai mult. Dinții, la fel ca și corpul tău, au nevoie de oase sănătoase. Un os maxilar puternic asigură dinții și îi menține. Așa cum exercițiile ajută la menținerea tonusului muscular, mestecatul alimentelor stimulează densitatea osoasă a maxilarului. Dar, atunci când ai un dinte lipsă, acest lucru poate declanșa pierderea osoasă a maxilarului, deoarece spațiul gol nu mai are un alt dinte cu care să intre în contact pentru a stimula osul. Acest gol va duce în cele din urmă la deteriorarea osului maxilar și slăbirea dinților din jur.

Un dinte lipsă poate avea un efect de domino asupra sănătății dinților. Studiile recente, arată că un dinte lipsă, poate crește riscul de a pierde mai mulți dinți cu peste 30%.

Consecințele dinților lipsă:

1. Dinții migrează (se mișcă, pentru a acoperi golul)
2. Gingia se retrage
3. Afecțiuni gastrice (dificultăți de masticație)
4. Estetica facială are de suferit (îmbătrânire prematură, buzele se trag în interior, forma feței se modifică)
5. Se resoarbe osul maxilarului
6. Gingia și oasele nu mai sunt stimulate
7. Scade nivelul de încredere

Hai să vedem cu ce înlocuim dintele lipsă. Dacă ești confuz și vrei să afli ce este mai bine: implant sau punte, atunci rămâi cu noi până la final și află răspunsul!

Articolul de astăzi îți va oferi informații utile, despre:

  • Ce este implantul dentar
  • Ce este puntea dentară
  • Avantajele și dezavantajele implantului
  • Avantajele și dezavantajele punții 
  • Recomandarea medicului
  • Cele mai frecvente întrebări

Implantul dentar – cea mai inovativă și de lungă durată opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă. Această procedură implică inserarea unui șurub din titan în osul maxilar, pe care ulterior va fi fixată coroana dentară. Iată un exemplu – pacienta noastră Inga își ascundea de fiecare dată zâmbetul și credea că dantura nu mai are șanse să fie restabilită. În una din zile, și-a luat inima în dinți și a venit la Dentus•Dentino.Viața ei s-a schimbat la 180 grade, după ce a discutat cu medicul implantolog. A primit susținere, a înțeles că medicul expert în implantologie, aparatele performante și stomatologia modernă, poate să-i restabilească zâmbetul.

Accesează linkul pentru a vedea cazurile altor pacienți înainte/după. 
Unii pacienți au înlocuit 1, 2 sau 4 dinți lipsă, iar alții – toți dinții. Anume tehnica Dinți Ficși pe 6 implanturi a restabilit zâmbetul, estetica, funcția masticatorie și încrederea în sine. Merită să efectuați o consultație și să nu negliați sănătatea dentară. Apropo, echipa Dentus Dentino, desfășoară o dată pe an, Implant Open Day – evenimentul în cadrul căruia, beneficiezi de radiografie gratuită, consultația cu medicul implantolog și realizarea planului de tratament. Iată cum a fost anul acesta, apasă aici pentru a vedea 

Puntea dentară – o altă opțiune populară, care înlocuiește dintele lipsă. Reprezintă o proteză fixă, formată din 3 elemente și implică dinții vecini. Pentru a fixa puntea, dinții vecini, numiți dinți stâlpi sunt șlefuiți, uneori chiar devitalizați (se scoate nervul). Deci, dacă sunteți în căutarea celei mai bune soluții pentru dvs., iată avantajele și dezavantajele implanturilor și punților:

Avantaje Dezavantaje
Implantul dentar
  • soluție pe termen lung
  • stopează atrofia osoasă
  • biocompatibil cu organismul
  • imite perfect structura dintelui
  • stabilitate primară
  • protejează dinții vecini
  • capacitatea de a se osteointegra
  • menține și stimulează osul maxilar
  • arată și se simte ca un dinte natural, datorită coroanei dentare
  • rezistență la masticație
  • posibilitatea de a avea Dinți Ficși într-o zi
  • cost relativ mare
  • implanturile se inserează printr-o procedură chirurgicală
Puntea dentară
  • metodă non-invazivă
  • tratament rapid
  • acomodare imediată
  • aspect estetic
  • restabilirea funcției masticatorii
  • favorizează resorbția osoasă
  • necesită sacrificarea a 2 dinți vecini (șlefuire)
  • presiune crescută pe dinții vecini
  • necesită acoperirea cu coroane dentare a celor 2 dinți vecini
  • posibilă sensibilitate la cald, rece

Așadar, după cum observați, implantul dentar se distinge de puntea dentară, având mai multe beneficii. Dacă în cazul punții dentare, dinții vecini se șlefuiesc și uneori se devitalizează (se scoate nervul), atunci implantul dentar nu atinge dinții din vecinătate, ci îi protejează. Imaginați-vă că aveți un dinte lipsă, iar dinții vecini sunt sănătoși și puternici. Acum, pentru a fixa puntea dentară, medicul șlefuiește acei dinți sănătoși. Neplăcută situație, nu-i așa?
Soluția ultramodernă, care păstrează dinții intacți, rămâne a fi implantul dentar. O consecință gravă a punților dentare, ce se manifestă în timp este presiunea crescută pe dinții stâlpi și deteriorarea acestora. Este posibil, ca peste ani, dinții vecini să fie atât de afectați, încât să necesite extracția dentară. Dacă până acum era un dinte lipsă, vă alegeți peste un timp, cu 3 dinți lipsă.

Recomandarea medicului

Implanturile dentare sunt superioare oricărei alte lucrări protetice propuse pentru pierderea dinților, iar experiența și pregătirea completă a echipei noastre medicale garantează reabilitarea zâmbetului. Implanturile dentare sunt o alegere populară pentru persoanele cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți, deoarece oferă o soluție pe termen lung și nu necesită sprijin de la dinții adiacenți, așa cum e în cazul punților. Cu o îngrijire corespunzătoare, vizite regulate la cabinetul stomatologic și un mod de viață sănătos – un implant poate dura toată viața. Ambele opțiuni au propriile lor avantaje și dezavantaje. Deci, ce este mai bine? Răspunsul depinde de mulți factori, inclusiv de cazul individual al pacienților. În cadrul consultației, vă pot oferi un răspuns exact.

Preț implant dentar în Chișinău – prețul începe de la 5500 lei și depinde de câți dinți lipsă aveți, ce tip și brand de implant dentar alegeți, ce tratamente mai sunt necesare în cazul Dvs. După o consultație cu medicii specialiști, obțineți planul de tratament și prețul exact.

Preț punte dentară – variază în dependență de materialul lucrării protetice ales de Dvs. (metalo-ceramică, zirconiu, ceramică integral), tratamentele suplimentare necesare, etc. Sună acum la +373 67 106 070 și programează-te la o consultație, nu amâna decizia de a înlocui dinții lipsă!

Întrebări frecvente

 

Am adunat cele mai frecvent adresate întrebări ale pacienților. Citește atent și află răspunsurile la top 5 întrebări.

  1. Intervenția chirurgicală cu implant dentar, doare?
    Răspuns: Operația de implant dentar se efectuează sub anestezie locală, astfel nu veți simți durere sau disconfort.
  2. Pot fi alergică la implanturile dentare?
    Răspuns: Implantul dentar este biocompatibil cu organismul, fiind confecționat din titan. Asta înseamnă că implantul ”prietenește” cu țesuturile vii. Înainte de operația de implantare, pacientul trece un set de analize și testări, pentru a ne asigura că totul e în regulă.
  3. Dacă îmi pun o punte dentară, dinților vecini li se va scoate nervul?
    Răspuns: Dacă dinții sunt distruși sau poziția acestora este înclinată, atunci se va devitaliza (scoate nervul), pentru a nu provoca durere, sensibilitate sau disconfort.
    Însă, dacă dinții sunt sănătoși și poziționați corect – nervul se va păstra.
  4. Implanturile pot fi puse imediat după ce s-a extras dintele?
    Răspuns: Un implant poate fi plasat imediat după o extracție dacă aveți gingii sănătoase și o densitate a maxilarului suficientă. Dacă ți-ai pierdut dintele din cauza unei infecții gingivale, țesutul trebuie să se vindece 3-4 luni la mandibulă şi 4-6 luni la maxilar, înainte de a insera implantul dentar.
  5. Există limită de vârstă pentru a pune implant dentar?
    Răspuns: Important ca pacientul să aibă 18+ ani. Avem pacienți de diferite vârste 60, 70, 80 și chiar 90 de ani, care au apelat la implanturile dentare, pentru a restabili dantura. Așadar, implanturile dentare reprezintă soluția optimă de înlocuire a dinților pierduți.

    Află aici despre implanturile dentare și despre cum acestea te pot ajuta să zâmbești cu încredere. Contactează centrul nostru stomatologic, obține o consultație cu medicul expert, un plan de tratament și suport din partea asistentului tău personal! 

Te așteptăm cu drag la adresa strada Gheorghe Asachi 4 sau contactează-ne la numerele: +373 79 735 139 și +373 67 106 070.

Sănătatea ta dentară este prioritatea noastră! Deja 20 000+ pacienți ne-au ales. Fii și tu parte a familiei Dentus Dentino.