Fațete dentare
Ce sunt și cum se fixează?

Pentru un Zâmbet de Hollywood ai nevoie de…? Ai ghicit – fațete dentare. 

Fațeta este o placă subțire, din ceramică, care este fixată pe suprafața frontală a dintelui. Fațetele sunt o soluție rapidă și eficientă pentru dinții pătați, ciobiți, rotiți, mici sau inestetici.
Dacă în articolul precedent Totul despre fațete dentare 2023, am discutat despre ce probleme soluționează fațetele (veneers) și care e prețul acestora, atunci astăzi îți vom dezvălui:

Procesul de fixare a fațetelor din punctul A (consultația, etapele) până în punctul B (Zâmbet de Hollywood).

Fațetele reprezintă un tratament estetic și cosmetic. Acestea acoperă doar suprafața frontală a dintelui și imită dimensiunea, forma și culoarea dinților tăi, creând un aspect natural. Tratamentul cu fațete e rapid, non-invaziv și constă din următoarele etape:

Etapa 1. Consultația medicului protezist și elaborarea planului de tratament
În cadrul consultației, medicul protezist examinează starea dinților și a gingiilor. Specialistul face o anamneză asupra stării generale de sănătate și ia în calcul solicitările și dorințele pacientului, privind aspectele viitoare ale zâmbetului.
Apropo, înainte de consultație, vei trece și o radiografie panoramică a dinților, chiar în centrul nostru stomatologic.

Radiografia permite medicului să studieze starea țesutului osos, să identifice patologiile ascunse și să prevină anumite procese. Pe lângă o examinare amănunțită a cavității bucale, specialistul va studia anatomia feței, gurii și buzelor, precum și relația acestora cu dinții.

Etapa 2. Simularea zâmbetului cu Digital Smile Design
Remodelarea zâmbetului este o adevărată colaborare – între medicul protezist, tehnicianul dentar și pacient. Prin urmare, primul pas este să efectuăm o simulare a zâmbetului final prin intermediul instrumentului digital Digital Smile Design. Aplicația proiectează dimensiunea și forma dinților. Ai ocazia să vezi ”zâmbetul final”, înainte de a începe tratamentul.

Etapa 3. Alegerea culorii fațetelor
Pacientul împreună cu sugestiile medicului protezist alege nuanța de alb potrivită. Pentru a selecta culoarea fațetelor din ceramică, stomatologii folosesc o scală specială de culori. Dacă ai nevoie doar de câteva restaurări, nuanța fațetelor trebuie să se potrivească cu culoarea dinților vecini. Totuși, dacă pe toată zona zâmbetului se vor fixa fațete, atunci ești liber să alegi orice culoare îți place, pe baza ideilor tale despre frumusețe și a recomandărilor medicului.

Etapa 4. Șlefuirea minimă a suprafeței dinților | Amprenta dinților | Material provizoriu
Înainte de fixarea fațetelor se realizează șlefuirea minim-invazivă a smalțului dinților. Gradul de șlefuire variază între 0,5-0,7 mm și depinde de caracteristicile individuale ale dinților pacientului.
Apoi, medicul ia amprentele exacte ale dinților, în baza cărora, tehnicianul dentar va realiza lucrarea protetică finală.
În timp ce fațetele dentare se pregătesc în laboratorul dentar al centrului stomatologic, dinții șlefuiți se acoperă cu un material provizoriu.

Etapa 5. Proba fațetelor
După ce au fost preluate de la laboratorul dentar, fațetele urmează să fie probate de pacient (doar probate!), pentru ca pacientul să confirme culoarea și forma. Dacă pacientul dorește mici modificări, fațetele vor fi trimise din nou la laborator. Însă, dacă pacientul este mulțumit, se stabilește următoarea vizită pentru fixare.

Etapa 6. Fixarea fațetelor
După ce medicul și pacientul au convenit asupra tuturor detaliilor, începe procesul de fixare a fațetelor. Medicul aplică un adeziv special, care va lipi fațeta de suprafața dintelui prelucrat, efectuând o conexiune atât mecanică, cât și chimică a dintelui cu fațeta dentară. Compoziția adezivului asigură o bună fixare a materialului și funcționare pe termen lung.

Un zâmbet imaculat și irezistibil este o componentă importantă a imaginii unei persoane de succes. Dar cum rămâne cu cei care, din anumite motive, nu au un Zâmbet de Hollywood?

F A Ț E T E L E – soluția ideală pentru un zâmbet de milioane

• Procedură minim invazivă
• Soluție estetică rapidă
• Durabile în timp
• Perfect compatibile cu dinții și gingiile
• Previn pierderea smalțului
• Nu se decolorează și nu se pătează

 

Vă invităm la o consultație gratuită!
Specialiștii noștri vor dezvolta un plan individual de tratament și vor raporta costul exact al fiecărei etape. Suntem deschiși să vă oferim toate detaliile și să vă răspundem la întrebări.

Programați-vă la numărul +373 67 10 60 70 sau accesați www.dentusdentino.md